Δημήτριος Φλετούρης

 
Ο Δημήτριος Φλετούρης του Ιωάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής, Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο "Ασφάλειας και Ποιότητας του Γάλακτος και των Προϊόντων του", στον Τομέα "Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προελεύσεως" του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ.
 
Το γνωστικό του αντικείμενο είναι "Υγιεινή και Τεχνολογία του Γάλακτος και των Προϊόντων του" και η κύρια ερευνητική δραστηριότητά του αφορά στην ανάπτυξη μεθόδων για τον προσδιορισμό κτηνιατρικών φαρμάκων, βιταμινών, λιπιδίων, αμινοξέων, πρωτεϊνών και άλλων ουσιών, σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης με τη χρησιμοποίηση αναλυτικών τεχνικών, όπως η υγροχρωματογραφία υψηλής απόδοσης, η υγροχρωματογραφία συνδυασμένη με αυτόματα συστήματα καθαρισμού δειγμάτων, εμπλουτισμού εκχυλισμάτων και σχηματισμού παραγώγων των ουσιών, η αεριοχρωματογραφία, η φασματοφωτομετρία και άλλες σχετικές τεχνικές.
 
Η ερευνητική δραστηριότητά του αφορά, επιπλέον, στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων ζωικής προέλευσης, με τη χρησιμοποίηση τεχνικών, όπως είναι η υπέρυθρη και η διαφορική φασματοφωτομετρία και στην παρασκευή καινοτόμων και λειτουργικών τροφίμων ζωικής προέλευσης με τη χρησιμοποίηση προβιοτικών μικροοργανισμών και αρωματικών φυτών.
 
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 15 ερευνητικά προγράμματα και έχει ανακοινώσει περισσότερες από 70 εργασίες σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.
 
Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται η συγγραφή τριών βιβλίων (ένα στην Αγγλική γλώσσα), 5 κεφαλαίων βιβλίων και περισσότερων από 65 εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
 
Το δημοσιευμένο έργο του έχει να παρουσιάσει περισσότερες από 3.300 αναφορές (h-index: 23) στη διεθνή βιβλιογραφία. Συμμετέχει στις συντακτικές επιτροπές δύο διεθνών και ενός εθνικού περιοδικού.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Νέων Αμφιθεάτρων, ισόγειο
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999184
Fax: 2310999210
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.