Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα

Η κα Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα είναι Καθηγήτρια και από το 2015 Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. (1979 και 1989) και διετέλεσε Επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας, ΑΠΘ (1980-1990), Λέκτορας (1990-1998), Eπίκουρη καθηγήτρια (1998), Αναπληρώτρια καθηγήτρια (2004) και Kαθηγήτρια (2009). Γνωρίζει: αγγλικά πολύ καλά, γαλλικά, ρωσικά και γερμανικά σε καλό επίπεδο. Για τα έτη 1976, 1977, 1978 ήταν υπότροφος ΙΚΥ.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: α) τον σχεδιασμό (computer-aided drug design), σύνθεση και φαρμακοχημική μελέτη βιολογικά δραστικών ενώσεων, ιδιαίτερα αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ενώσεων, ενώσεων που αναστέλλουν παράγοντες της φλεγμονής και της πήξης του αίματος, σύνδεση της φλεγμονής με τον καρκίνο, β) την εφαρμoγή 2D & 3D υπολογιστικών προγραμμάτων στον σχεδιασμό βιοδραστικών μορίων και γ) τις In vitro/ In vivo Μελέτες βιοδραστικών φυτών.
Συμμετέχει σε επιστημονικές εταιρείες ημεδαπής/αλλοδαπής, Editor in Chief σε τρία ξενόγλωσσα περιοδικά, και Editorial Board σε επτά ξενόγλωσσα περιοδικά. Eπιβλέπουσα σε περισσότερα από 20 Master και 9 διδακτορικές διατριβές με δημοσιευμένες περισσότερες από 216 εργασίες σε περιοδικά με σύστημα αξιολογητών (αναφορές 6073, h-42) και περισσότερες από 500 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και συγγραφέας 8 κεφαλαίων βιβλιοσειρών. Χρημάτισε επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων και αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Οι διοικητικές της δραστηριότητες περιλαμβάνουν: α) αντιπρόεδρος και μέλος της επταμελούς επιτροπής Ειδικός Λογαριασμός ΕΛΚΕ, ΑΠΘ, β) Αναπληρώτρια πρόεδρος και πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, γ) Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών , δ) Μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Α.Π.Θ., ε) Μέλος της επιτροπής του Κέντρου Διεπιστημονικής ‘Έρευνας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ., στ) Συντονιστής coordinator ECTs, ζ) Συντονιστής ΟΜΕΑ, η) Mέλος της Συγκλήτου, θ) Μέλος επιτροπής ΚΥΣΑΤΣ, ι) Επιστημονικός Σύμβουλος στο ΙΔΕΑΦ, κ) μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, λ) μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Έχει βραβευθεί δύο φορές από την ‘American Chemical Society’ για ‘most assessed’ εργασίες, για καινοτόμο έρευνα σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και για την αριστεία στην έρευνα, κατά τα έτη 2014, 2015, 2016, από το ΑΠΘ.

 

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Νέων Αμφιθεάτρων, ισόγειο
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999184
Fax: 2310999210
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.