Δημήτριος Τορτοπίδης

Ο Δημήτριος Τορτοπίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου της Προσθετικής, του Τομέα Προσθετικής, του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοίτησε το 1991.   Τη χρονική περίοδο 1993-1997 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντική Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γλασκώβης, Μ. Βρετανίας, που οδήγησαν στην απόκτηση Διδακτορικού τίτλου σπουδών (Ph.D.).

Τον Μάιο του 2002 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Εργαστήριο Προσθετικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. Έκτοτε διάνυσε όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής ιεραρχίας και τον Ιανουάριο του 2017, μετά την εκλογή του, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Καθηγητή.

Ως προς το επιστημονικό του έργο, ο Δ. Τορτοπίδης συμμετέχει ως συντονιστής και ως διδάσκων σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα σχετικά με την Ακίνητη Προσθετική και Φυσιολογία του στοματογναθικού συστήματος, στο Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει περοσσότερα από 45 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ξενόγλωσσα και ελληνικά οδοντιατρικά περιοδικά. Επίσης, έχει γράψει τέσσερα κεφάλαια σε βιβλίο Γηροδοντοπροσθετικής και έχει μεταφράσει και επιμεληθεί ξενόγλωσσο βιβλίο, υπό έκδοση, σχετικό με τη Σύγκλειση στην Αποκαταστατική Οδοντιατρική. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια.

Κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η μελέτη της λειτουργίας και δυσλειτουργίας του στοματογναθικού συστήματος, της συμπεριφοράς της δομής των ενδοδοντικά θεραπευμένων δοντιών και των προσθετικών αποκαταστάσεων, καθώς και της αποτύπωσης των οδοντικών εμφυτευμάτων. Συμμετείχε, ως Συντονιστής ή ως μέλος, στην οργάνωση 12 οδοντιατρικών επιστημονικών συνεδρίων και είναι κριτής των εργασιών προς δημοσίευση σε έξι διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά. Επίσης, είναι ενεργό μέλος σε 8 ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες.

Όσον αφορά στη διοικητική εμπειρία του Δ. Τορτοπίδη, είναι μέλος 4 Επιτροπών (προγράμματος σπουδών, στρατηγικού σχεδιασμού, οικονομικής επιμελητείας, δια βίου μάθησης και χορηγιών) του Τμήματος Οδοντιατρικής, μέλος 2 Επιτροπών του Α.Π.Θ. (2016-2019), Γεν. Γραμματέας της Στοματολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος Οδοντιατρικής.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.