Διαμάντω Λάζαρη

Η Δρ. Διαμάντω Λάζαρη αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον Δεκέμβριο του 1989. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για δύο έτη (1999-2001) εργάσθηκε ως Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Από τον Σεπτέμβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2003, κατείχε θέση ειδικού επιστήμονα στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας, στο Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τον Μάρτιο του 2003, ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα στην βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2010 προήχθη στη βαθμίδα της Επίκουρης Καθηγήτριας και το 2016 στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.

 
Έχει μετεκπαιδευτεί σε εργαστήρια του εξωτερικού (Πανεπιστήμιο Βαλένθια-Ισπανία, Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας-Ιταλία). Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, καθώς επίσης και σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, είτε ως επιστημονικώς υπεύθυνη, είτε ως μέλος ερευνητικής ομάδας. Η ερευνητική της δραστηριότητα αφορά στη φαρμακογνωστική μελέτη των φυτών της ελληνικής, κυρίως, χλωρίδας, την απομόνωση, τον καθορισμό δομής και τον έλεγχο βιολογικής δράσης (αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, κλπ.) φυσικών προϊόντων (τερπένια, πολυφαινολικές ενώσεις, αλκαλοειδή, κλπ.), καθώς και την μελέτη των αιθερίων ελαίων. Είναι μέλος Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών. Υπό την επίβλεψή της διεξάγονται Διδακτορικές Διατριβές, Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης και Προπτυχιακές Διπλωματικές εργασίες. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης και Διδακτορικών Διατριβών, καθώς και σε επιστημονικές επιτροπές ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Επίσης, είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Όσον αφορά στη διοικητική της εμπειρία, ως ΕΜΥ (Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος) του Τομέα Φαρμακογνωσίας του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπήρξε εκπρόσωπός τους στις Συνελεύσεις του Τομέα, στις Γενικές Συνελεύσεις του Τμήματος, καθώς και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος, κατά τα έτη 1990-1996. Ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στις Συνελεύσεις του Τομέα Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας, καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις του Τμήματος. Επίσης, είναι μέλος διαφόρων επιτροπών του Τομέα και του Τμήματος (επιτροπή παραλαβής αναλωσίμων, κλπ.). Επιπλέον, υπήρξε εκπρόσωπος του Τμήματος Φαρμακευτικής στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΠΘ, από το 2003 έως το 2010 (το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008 ήταν αναπληρωματικό μέλος). Από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, ήταν Υπεύθυνη της κατεύθυνσης Ε «Φαρμακογνωσία - Φυτικά Φαρμακευτικά πρoϊόντα» του Παλαιού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 είναι η Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ «Ανάπτυξη Φαρμάκων, Διαγνωστική και Θεραπευτική» και Συντονίστρια της ειδίκευσης «Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Φυσικών Προϊόντων». Από 1/12/2017 έως 31/8/2019 διετέλεσε Διευθύντρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας-Φαρμακολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως σήμερα είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα κορίτσι.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.