Στέφανος Τριαρίδης

Ο Στέφανος Τριαρίδης είναι Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας στην Α΄ ΩΡΛ Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., στο Νοσοκομείο  ΑΧΕΠΑ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Είναι απόφοιτος, διδάκτορας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (MSc) στην “Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία” του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.
Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στα Νοσοκομεία Huddersfield Royal Infirmary, Bradford Royal Infirmary και Pinderfields General Hospital στην Αγγλία και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην ΩΡΛ κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (2001). Μετεκπαίδευση (Clinical Research Fellow, 2002-2003) στην Χειρουργική Ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου στο Head and Neck Unit του Royal Marsden στο Λονδίνο, Αγγλία και μετεκπαίδευση (2018) στην Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου στο Department of Otolaryngology, Head and Neck Surgery and Maxillofacial Surgery του Sourasky Medical Center στο Τέλ Αβίβ, Ισραήλ. Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2003-2004 και 2004-2005 εργάσθηκε ως Διδάσκων Π.Δ. 407/80 στη Β΄ ΩΡΛ Κλινική Α.Π.Θ., στο Γ.Ν.Θ. “Παπαγεωργίου”. Το 2005 εκλέχθηκε Λέκτορας και υπηρέτησε ως Λέκτορας (2006-10), Επίκουρος Καθηγητής (2010-15), Αναπληρωτής Καθηγητής (2015-19) και Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας (2019 μέχρι σήμερα)  στην Α΄ ΩΡΛ Κλινική του Α.Π.Θ. στο Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, υπεύθυνος του Ογκολογικού ΩΡΛ Ιατρείου.
Παρουσιάζει πλούσιο εκπαιδευτικό/διδακτικό έργο. Συμμετέχει ως διδάσκων και συντονιστής σε πολλά προπτυχιακά μαθήματα του Τμήματος Ιατρικής, του Τμήματος Οδοντιατρικής, του Εικαστικού και του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και ως διδάσκων και συντονιστής σε πολλά μαθήματα Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. και του Δημοκρίτειου Π.Θ. και έχει επιβλέψει σημαντικό αριθμό διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών.

Ως προς το επιστημονικό και συγγραφικό του έργο, συμμετείχε σε 10 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, έχει 85 πλήρεις δημοσιεύσεις σε διεθνή αναγνωρισμένα περιοδικά, 40 πλήρεις δημοσιεύσεις σε Ελληνικά περιοδικά, 188 διαλέξεις ή εισηγήσεις σε στρογγυλές τράπεζες συνεδρίων (73 διαλέξεις σε συνέδρια του Εξωτερικού και 115 σε Ελληνικά) και πάνω από 200 ανακοινώσεις σε συνέδρια (70 σε διεθνή συνέδρια). Έχει συγγράψει κεφάλαια σε διεθνή και ελληνικά συγγράμματα. O συνολικός συντελεστής εμβέλειας των διεθνών δημοσιεύσεων του είναι πάνω από 200 και οι συνολικές αναφορές πάνω από 1300 (H-index: 19, Scopus). Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση πολλών Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, δεκατριών σεμιναρίων κλινικών/χειρουργικών δεξιοτήτων και  διοργάνωσε έξι σεμινάρια μεθοδολογίας έρευνας.
Είναι από το 2012 Editor-in-chief του περιοδικού Hippokratia που είναι indexed στα PubMed, Scopus, Web of Science (impact factor από το 2010, IF 2018: 0.52). Είναι μέλος του Editoral Board πολλών διεθνών περιοδικών (ISRN Otolaryngology, Revista Romana de ORL, International Bulletin of Otorhinolaryngology of Varna) και Ελληνικών περιοδικών.
Είναι μέλος 18 επιστημονικών εταιρειών Ελληνικών και Διεθνών, Πρόεδρος της ΩΡΛ Εταιρείας Βορείου Ελλάδος  (Γενικός Γραμματέας 12 χρόνια: 2007-2019), Board Member της Balkan Society of Otolaryngology (2016 μέχρι σήμερα) και έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας (2007-9, 2011-13) της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας. Honorary member ΩΡΛ Εταιρείας της Ρουμανίας. Εισηγητής σε κρίση μέλους ΔΕΠ και external examiner διδακτορικού σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Ισραήλ, Αυστραλία). Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την ιατρική ειδικότητα της  Ωτορινολαρυγγολογίας (Λάρισα). Μέλος του Γραφείου Εκπαίδευσης της Ιατρικής (2006-7 έως 2010-11), της Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης, εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση (προπτυχιακός, μεταπτυχιακός φοιτητής και μέλος ΔΕΠ), μέλος σε πολλές Επιτροπές του Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. (μεταξύ των οποίων, Επιτροπή Εσωτερικού Κανονισμού, Επιτροπή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών, Επιτροπή Κριτηρίων, Επιτροπή Φοιτητικών Ζητημάτων, Επιτροπή Διεθνούς Συνεργασίας, Επιτροπή Σύνταξης του Περιοδικού AUMJ, κ.ά.). Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ (2009 μέχρι σήμερα), Γενικός Γραμματέας (2015 μέχρι σήμερα), εκπρόσωπος στα 9ο-13ο συνέδρια της ΠΟΣΔΕΠ και είναι μέλος της Δ.Ε. της ΠΟΣΔΕΠ.

 

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ

Η Κοσμητεία Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, στα social networks.

Ακολουθήστε μας ή συνδεθείτε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γραμματεία Κοσμητείας Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Κτίριο Διοίκησης Τμήματος Ιατρικής, 2ος όροφος
Έναντι κεντρικής εισόδου Π.Γ.Ν.Θ. «Α.Χ.Ε.Π.Α.»
Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ
Τ.Κ. 54124
Θεσσαλονίκη

Τηλ: (2310) 999220, 999250
E-mail: info@health.auth.gr
URL: www.auth.gr/health

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.